Grillede Kongereker

14. mar 2025
Grillede Kongereker - Me & Max AS

Antall personer:  4 
Tilberedelse tid:  30min



INGREDIENSER  

  • 20 ferske kongereker med skall 
  • ½ bunt flatpersille 
  • 2 fedd hvitløk 
  • 1 økologisk lime 
  • 3 ss olivenolje 
  • Salt, pepper

FORBEREDELSER:

  1. Grillede scampi (eller kongereker) Lag et snitt langs ryggen av rekene fra topp til bunn. Fjern den mørke tarmen. Vask deretter rekene grundig og tørk dem. 
  2. Vask persillen, rist den tørr, plukk av bladene, hakk den grovt og legg den til side. Pill hvitløken og finhakk den. Skyll limen, tørk den og riv skallet fint. Halver deretter limen og press saften i en bolle. Bland hvitløk, limesaft og limeskall med olivenolje. Krydre med salt og pepper, og bland rekene i krydderoljen til de er dekket. 
  3. Forvarm grillen til ca. 200 °C. Legg rekene i ZWILLING BBQ+ grillkurven, og grill dem i ca. 5-6 minutter, mens du forsiktig snur rekene i kurven flere ganger med det avtakbare håndtaket. Avslutt med å drysse persille over. 
  4. Nyt scampiene med en baguette og kryddersmør.  

Tips: 
Ved å grille i kurven beskyttes rekene mot varmen, slik at de forblir herlig saftige. Ved skrelte scampi reduseres steketiden med ca. 1-2 minutter. 

Info: 
For en mer intens marinert smak kan du legge rekene i en ZWILLING FRESH & SAVE vakuumpose med væskesperre og la dem marinere i vakuum i minst 1 time i kjøleskapet.

Ta en kikk her...

Praktisk

Ta en kikk her...

Alt er mulig

Ta en kikk her...

Utstyrret klart

Ta en kikk her...

Kjærlighet og teknikk