Grønne asparges i sous-vide

11. nov 2024
Grønne asparges i sous-vide - Me & Max AS
Kniv og Gaffel som ikon - Me & Max AS Klokke som ikon - Me & Max AS Klokke som ikon - Me & Max AS

Porsjoner
4

Forberedelse
15min

Tilberedening
30min 

 

Ingredienser

  • 500 g grønne asparges
  • Salt, pepper
  • 20 g smør
  • 100 g cherrytomater
  • Olivenolje til steking

Tilberedning

  1. Vask aspargesen, skrell eventuelt den nederste tredjedelen og skjær av de trevlete endene. Legg aspargesen i en passende vakuumpose, for eksempel ZWILLING FRESH & SAVE pose M, og brett posens åpning over slik at glidelåsen ikke blir skitten. Krydre med salt og pepper og hell over smeltet smør. Lukk posen, og vakuumer den.
  2. Fest ZWILLING ENFINIGY sous vide-staven på en passende gryte, for eksempel ZWILLING Pro 28 cm. Fyll gryten med vann, men pass på å ikke overskride den maksimale kapasiteten til staven. Varm vannet opp til 85 °C. Når temperaturen er nådd, legger du posen i, og aspargesen tilberedes sous vide i 30 minutter, eventuelt lenger avhengig av tykkelsen på aspargesen.
  3. Når tilberedningen er ferdig, tar du posen ut av vannbadet, tar ut aspargesen og tørker den.
  4. Vask og tørk cherrytomatene. Pensle en (grill)panne, for eksempel ZWILLING Plus, med olje, og grill aspargesen med cherrytomatene i den. Vend eller snu dem flere ganger, til aspargesen har fått farge. Krydre med salt og pepper.
  5. Serveres sammen med kokte poteter eller laks med bearnaisesaus.

Tips:

  • Grønn asparges kan fås hele året, i motsetning til hvit asparges, som kun er i sesong fra slutten av april til juni.

Info:

  • Når du tilbereder sous vide, må du sørge for at maten er dekket av vann under hele tilberedningstiden. ZWILLING ENFINIGY sous vide-stativet hjelper deg med dette. Det universelle ZWILLING sous vide-lokket reduserer varmetapet under tilberedningen.
 
Published