Grillet Grønnsaker

14. mar 2025
Grillet Grønnsaker - Me & Max AS

Antall personer:  4 
Tilberedelse tid:  90min



INGREDIENSER  

  • 3 røde og gule paprika
  • 3 squash  
  • 1 aubergine  
  • 500 g sjampinjonger  
  • 3 rødløk  
  • 1 fedd hvitløk 

MARINADE: 

  • 2 ss balsamicoeddik  
  • 1 ss honning  
  • 0,5 ss Herbes de Provence-krydderblanding  
  • 0,5 ts karripulver  
  • 0,5 ss soyasaus  
  • 1 ss solsikke- eller olivenolje

FORBEREDELSER:

  1. Tilbered først marinaden. Ha alle ingrediensene, bortsett fra grønnsakene, i en stor bolle. Pill og tilsett hvitløk. Bland oljen inn, og sett den i kjøleskapet til du skal bruke den. 
  2. Skyll grønnsakene og tørk dem. Halver paprikaene, rens dem og skjær dem i biter på 3 x 3 cm. Skjær endene av auberginen og squashen, og skjær dem deretter i ca. 0,2 cm tykke skiver (eventuelt kan du halvere skivene). Rens sjampinjongene. Skrell løken og skjær den i 2-3 cm store biter.  
  3. Tilsett grønnsakene i marinaden i bollen og bland dem.  
  4. Mariner i minst 30 minutter.  
  5. Forvarm grillen til 180 °C.  
  6. La grønnsakene dryppe av, legg dem i en perforert grillform/grillkurv, og grill dem direkte i 15-25 minutter.  
  7. Grønnsakene er klare til servering når de er myke og lett brunet.

Ta en kikk her...

Praktisk

Ta en kikk her...

Alt er mulig

Ta en kikk her...

Utstyrret klart

Ta en kikk her...

Kjærlighet og teknikk