Matsvinn - hva er det?En tredjedel av all maten som produseres i verden, blir ikke spist* – og i dag står matsvinn for 8–10 % av alle drivhusgassutslipp i verden. Matsvinn er en betegnelse for all spiselig mat som vi kaster, altså ikke for eksempel bananskall eller eggeskall. Ofte skyldes matsvinn at vi tilbereder eller kjøper for mye mat, eller at råvarene våre blir for gamle før vi rekker å bruke dem. Det finnes mange måter å redusere matsvinn på og forbedre ditt økologiske fotavtrykk. *Kilde: FNs regionale informasjonssenter |
![]() |
![]() |
Det første skrittet mot å unngå matsvinn er rett og slett å ikke kjøpe for mye i utgangspunktet. Motstå fristelsen og lag en plan for hva du virkelig trenger. Dette reduserer risikoen for at du har for mye, og at du ikke rekker å bruke det i tide. |
Visste du at vi hovedsakelig tilbys og kjøper frukt og grønnsaker som er visuelt feilfrie? Det er det forbrukerne ønsker, men "stygg" frukt og grønt er ofte en betydelig del av den enorme mengden mat som kastes. Du kan imidlertid gjøre noe med dette: Kjøp frukt og grønnsaker med visuelle feil, for de smaker jo det samme! |
![]() |
![]() |
|
Oppbevar den vakuumforseglede maten i våre praktiske og allsidige vakuumbeholdere og -poser. Du kan kjøpe ZWILLING FRESH & SAVE beholdere i forskjellige størrelser og i to forskjellige materialer: plast eller borosilikatglass. Våre vakuumbeholdere av høy kvalitet og vakuumposer er kompatible med ZWILLING FRESH & SAVE vakuumpumpe, passer perfekt i kjøleskapet eller fryseren, og er lette å rengjøre. Du kan enkelt oppbevare alt du ikke rekker å spise, eller mat du har forberedt på forhånd. |
![]() |
![]() |
En fordel du kan ta med deg. Med matboksene våre kan du også forhindre matsvinn når du er på farten. Det er enkelt og greit: Smør og pakk lunsjen din eller barnas matpakke i en av våre smarte og praktiske matbokser. Etter at den har vært åpen, kan du forsegle matboksen på nytt ved hjelp av de fargerike strikkene. |
REDUSER MATSVINN MED FRESH & SAVE
