Når du velger stekepanner og gryter, bruker du også materialet grytene og pannene er laget av som rettesnor? Her finner du en guide hvor vi forklarer hvilke egenskaper de ulike materialene har, og hvilke fordeler de gir deg. Slik at du kan velge riktig utstyr til dine favorittretter, og kanskje finne et par favoritter i vårt store utvalg av stekepanner og gryter.
Stekepanner og gryter laget av 18/10 rustfritt stål
Grunnmaterialene til kokekaret vårt er laget av 18/10 rustfritt stål, som består av jern, krom og nikkel. Rustfritt stål er en legering, en blanding av forskjellige grunnstoffer, hvor 10 % av legeringen er nikkel og 18 % krom, derav navnet. Mens nikkel sørger for at materialet er lett å forme under produksjonen og dessuten er smaksnøytralt, gir krom materialet sin høye korrosjonsbestandighet. Du kan dra nytte av disse egenskapene med produktene våre fra ZWILLING og DEMEYERE.
De viktigste fordelene med utstyr av 18/10 rustfritt stål:
- Utmerket korrosjonsbestandighet
- Meget robust
- Enkel å ta vare på
Stekepanner og gryter laget av alminimum
Felles for mye av ZWILLINGs Stekepanner og Gryter er en aluminiums-kjerne, da dette materialet har utmerket varmeledningsevne og varmelagrings egenskaper. Utstyr fra merke BALLARINI bruker enda mer aluminium – som for øvrig også regnes som en pioner innen belagte panner. Disse produktene gir glede gjennom sin spesielle aluminiumlegering, med rask varmeopptak ved oppvarming av utstyret, noe som sikrer energieffektiv matlaging. I tillegg er de belagt, noe som gjør dem til ekte allround-redskaper på kjøkkenet.
De viktigste fordelene med utstyr laget av aluminium:
- Effektiv varmeledningsevne
- Lett vekt
Stekepanner og gryter laget av støpejern
STAUB er spesialister på støpejernsgryter hvor du kan trylle frem franske klassikere som coq au vin eller biff bourguignon, men også alle dine favorittretter. Den "magiske formelen" ligger i det spesielle jernmaterialet, som har et særlig høyt karboninnhold. Når man lager mat eller gryteretter i støpejernsgryter – også kalt «Dutch ovens» eller cocotter – gjenspeiles materialets egenskaper i de spesielt aromatiske rettene. I tillegg scorer cocotte-grytene poeng med energieffektiv tilberedning, god varmeledning og -lagring, også ved servering på bordet, og som holdbare produkter med lang levetid.
- Meget aromatiske, næringsrike retter
- Ekstremt robust
- Holdbart