🎖️🎖️🎖️🎖️ - Vi tester ZWILLING V-Egde Knivsliper

26. feb 2025
🎖️🎖️🎖️🎖️ - Vi tester ZWILLING V-Egde Knivsliper - Me & Max AS


ZWILLING V-Edge Knivsliper

En positiv overraskelse


Min lidenskap for knivsliping handler om mer enn bare skarpe kniver; det handler om gleden ved å lage mat med presisjon og sikkerheten som kommer med et skikkelig redskap. Derfor har jeg dedikert meg til å finne de beste løsningene for både profesjonelle og hjemmekokker. Som profesjonell knivsliper og kursholder har jeg alltid vektlagt tradisjonell brynestein og sakteroterende vannstein som de eneste reelle alternativene. Gjennom årene har jeg testet utallige mekaniske og elektriske knivslipere i jakten på brukervennlige alternativer til hjemmebruk, men min skepsis har bare vokst. De fleste har enten skadet eggen eller ikke klart å levere en tilfredsstillende skarphet. 

Med lave forventninger startet jeg for noen uker siden testen av ZWILLINGs V-Edge knivsliper. Etter å ha brukt den jevnlig på et bredt spekter av kniver, kan jeg si at resultatet er imponerende. Dette er den beste mekaniske sliperen jeg har testet. Den gir en konsistent slipevinkel, og vedlikeholder knivene på en skånsom, men effektiv måte. Zwilling sliperen er solid bygget og står støtt på benken. Grove og fin slipestaver medfølger, og i tillegg fikk jeg med et sett med superfine slipestaver. Med to sett slipestavs holdere, som sikrer 15 og 20 graders slipevinkel, er det enkelt å bytte mellom dem. Smart er det også at slipestavs holderne som ikke benyttes oppbevares i foten av Zwilling sliperen. 

Bruken er enkel: Trekk kniven gjennom slipestavene fra skaft til spiss mens du presser kniven forsiktig ned. Start med de grove stavene i holderne med 15 graders vinkel og gå gradvis over til finere korning. Bytt til holderne med 20 grader hvis 15 grader ikke gir merkbar skarphet etter 20-30 drag. For veldig sløve kniver kan tradisjonell sliping være nødvendig, men for vedlikehold hjemme er Zwilling sliperen en utmerket løsning. Den enkle vekslingen mellom grov og fin sliping, gjør vedlikehold av kniver raskt og effektivt. Fjæringsmekanismen i sliperen gjør sliperen skånsom mot eggen. 

Zwilling knivsliperen er ideell for hjemmekokker, som ønsker skarpe kniver uten bryet med tradisjonell brynesteinsliping. Zwilling knivsliperen er en god investering uansett om du har Global kniver eller Miyabi kniver, og den sliper kniver med både hardere og bløtere stål i eggen. Den er rask og enkel å bruke, og sikrer langvarig skarphet ved jevnlig bruk.

Jeg gir ZWILLING V-Edge Knivslipper 4 av 5 stjerner!

Ting vi liker:

  • Den er enkel og intuitiv i bruk. 
  • Det er enkelt å endre slipevinkel og skifte mellom slipestavene. 
  • Slipestaver med grov, fin og superfin korning gir god progresjon og gjør sliperen effektiv. 
  • Sliperen står støtt på benken uten at den er tung.
  • Fjæringsmekanismen i sliperen skåner kniveggen så man ikke får lagt for mye press på eggen ved bruk.
  • Slipestavene gir en egg med mikroskopiske tenner som holder eggen skarp mye lenger.

Ting å tenke på:

  • Sliperen erstatter ikke en tradisjonell brynestein eller profesjonell sliping. 
  • De overlappende slipestavene gir en liten blindsone på den ene siden av eggen helt ved hælen. 
  • Sliperen må brukes hyppig for å opprettholde en skarp egg over tid.

ZWILLING V-Egde Knivsliper - Me & Max AS
Ta en kikk her...

Funksjonell

ZWILLING V-Egde Knivsliper - Me & Max AS
Ta en kikk her...

Skarpkniv

ZWILLING V-Egde Knivsliper - Me & Max AS
Ta en kikk her...

Enkelt og praktisk

ZWILLING V-Egde Knivsliper - Me & Max AS
Ta en kikk her...

Alt hva du trenger